Forum 30 i 40 latek Strona Główna 30 i 40 latek
Witamy :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kulinarnia
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum 30 i 40 latek Strona Główna -> Forum dyskusyjne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DragonWarrior
Administrator



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 245
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 23:26, 18 Wrz 2006    Temat postu: Kulinarnia

Temat mowi sam za siebie. Ja osobiscie nie umiem gotowac coz ... za to lubie podjesc, ale jestem szczuplutki Cool ogolnie lubie Polska kuchnie, Chinska, Meksykanska. Jak ostre to dla mnie, lubie ostre potrawy, ale rowniez wiele innych. Teraz reszte zostawiam wam, chetnie poczytam kto co lubi, czy umie gotowac hehe jesli tak to co itp. , a nawet jakbym chcial kogos gdzies zaprosic to bede mial ten plus, ze bede wiedzial co lubi Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
POGODNA34
Moderator



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 211
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 0:30, 19 Wrz 2006    Temat postu:

No Draguś, masz takie same smaczki jak ja ,uwielbiam wszystko co ostre,więc jakby co to możesz mnie zaprosić Very Happy pozatym ciasta ,nie lubię piec,ale objadać sie to owszem.Mogę sobie na to pozwolić bo spalanko mam pierwsza klasa....no to tyle ,moze jakiś przepis ciekawy kiedyś umieszcze..... Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
myyszka2
Moderator



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 8:13, 19 Wrz 2006    Temat postu:

Laughing Cool mniammmmmm ja uwielbiam ostre potrawy hhhihihihi Cool moze tez czasem jestem ostra
Embarassed potrafie wszystko ugotowac i upiec oprocz tortów Cool Embarassed
ale wole zjesc jak ktos inny przyzadzi tez wiadomo od wachania tych zapachow odechciewa sie juz czasem jesc...............


nio nio@kofanaaaaaaa wymisliłes niezły temacik buzla Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wieloryb__
Częsty Bywalec



Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: boleslawiec

PostWysłany: Śro 23:12, 20 Wrz 2006    Temat postu: zapiekanka

dzisiaj na obiad zrobilem zapiekanke ziemniaczana Razz pychotka ,jak kogos interesuje jak to zrobic by bylo pyszne to niech sie do mnie zglosi Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
myyszka2
Moderator



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 6:10, 21 Wrz 2006    Temat postu:

Embarassed ojj Wielkorybku,,,,,,,mozesz podac przepis z chcecia skarzystam z nowych rad,,,,,, Laughing ,,lubie czasem tworzyc cos nowego wiec,,,,,

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wieloryb__
Częsty Bywalec



Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: boleslawiec

PostWysłany: Pią 1:19, 22 Wrz 2006    Temat postu:

kilo ziemniakow ,pieczarki ze dwie srednie cebule ,pol szklanki smietany 7 jaj
kukurydza:)tluszcz np margaryna ,ziemniaki gotujemy i potem tniemy w plastry,cebulke smazymy do zlotego kolorku:)pieczarki smazymy a ze cztery jaja gotujemy nastepnie w brytwance posmarowanej tluszczykiem ukladamy warstwe ziemniakow na nie kladziemy pieczarki,cebulke ,jajka pokrojone i kukurydzke i nastepna warstwa ziemniakow i znowu farsz ,pol szklanki smietany mieszamy z trzema sorowymi jajkami i polewamy z gory:)nasza zapiekanke a nastepnie na to wszystko tarty ser i do piekarnika 150 stopni na okolo 30stu minut ,oczywiscie doprawiacie to wszystko jak chcecie Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pią 7:42, 22 Wrz 2006    Temat postu:

Wieloryb Twój przepis na zapiekankę wyglada znakomicie .Teraz sprawdzę czy i smakuje tak jak mówisz hehe Poizdrawiam cieplutko Moniq
Powrót do góry
DragonWarrior
Administrator



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 245
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 12:27, 22 Wrz 2006    Temat postu:

Uwielbiam zapiekanki wiec i ja sproboje mam nadzieje ze mi wyjdzie Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wieloryb__
Częsty Bywalec



Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: boleslawiec

PostWysłany: Pią 22:38, 22 Wrz 2006    Temat postu:

wyszlo mnie wyjdzie i wam heheheheh smacznego zycze Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
simonerkaa
Użytkownik



Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Limanowa

PostWysłany: Nie 9:34, 24 Wrz 2006    Temat postu:

KOTLETY PO GRUZINSKU..

1kg mieska mielonego ..do tego przygotowazc w równych proporcjach surowe przemielone warzywa (nie bać sie surowe warzywa miele sie doskonale)
ziemniaczki,marchewkę,cebulę,czosnek,szczypiorek,duuuużo zieleniny natki pietruszki i kopru lubczyk i wiele zieleniki...(nie dokładać korzennej pietruszki!!!<nie wiem dlaczego<>ale nie dokładać).....
TYCH WARZYW DO KG MIĘSKA MA BYĆ PÓ KILO!!!
do tego dodać 2 jajka ,wegetki ,piepszu,2 bułeczki zmoczyć w mleku,....
DOKŁADNIE WYMIESZAC,,,JEŚLI RZADKIE,DOSYPAĆ BUŁKĘ TARTĄ...tworzyć dobrze ulepiając dosyc duze kule...DOBRZE ULEPIAĆ!!!!nie obtacza c w bułce !!! bez bułki !opiec z obydwóch stron ,potem włożyć do jakiegoś naczynia,i je dusić ok godzinki na barrdzo wolniutkim ogniku,,bardzo! te kotleciki mozna jeść z sosami różnego rodzaju, same,oraz z ketchupem..daję słowo!PYSZNĘ<<ups !ja JUŻ NIE MOGĘ !!< SMACZNEGO!!! Laughing dla odważnych ..polecam pa pa <>

ps.
A co chodzi o tę kuchnię austriacką,to wszyscy zdecydowanie wolą POLSKĄ !! no i to jest cudowne! ja zresztą tez>>ale ohne smalczyk hihihiii
Jeszcze kiedyś wpadnę i Wam coś ugotuję!ech cio tam ! POMARZYĆ WOLNO ! : cmokkkk


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wieloryb__
Częsty Bywalec



Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: boleslawiec

PostWysłany: Wto 13:50, 26 Wrz 2006    Temat postu:

simonerka zrobilem dzisiaj na obiad kotleciki twojego przepisu wyszly znakomicie Very Happy oczywiscie niebylbym soba gdybym niedodal czegos od siebie Very Happy no i dodalem pieczarek Very Happy ale obiadek wyszedl ze no Exclamation do tego ziemniaczki polane pysznym ciemnym sosikiem -dzieci byly wprost wniebowziete Very Happy dzieki za przepisik i prosze o wiecej Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anetta1971
Gość






PostWysłany: Wto 17:48, 26 Wrz 2006    Temat postu: kulinaria

uwielbiam gotowac ,chyba dlatego jestem kucharka .napewno bede prubowac gotowac z waszych przepisow.podam wam latwy przepisik na niespodziewanych gosci cos do wodeczki.jajka faszerowane moi goscie to uwielbiaja ,bo nigdy nie wiedza co znajda w srodku Very Happy jajeczka gotuje sie na twardo wyciaga sie zolto i gniecie widelcem do tego wkraja sie cebulke korniszonka,wedlinke jesli taka posiadamy pieczareczki ,papryczke moze byc tez jakas rybka z puszki jesli wolimy rybki miesza sie to z odrobinka keczupu sol pieprz do smaku .wyrobiona mase wkladamy spowrotem do jajeczek na gore kladzie sie odrobine majonezu i potrawa gotowa .
Powrót do góry
Dina2006
Mega Gaduła



Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 343
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:31, 29 Wrz 2006    Temat postu:

SZYBKI I TANI OBIADEK,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,Składniki................

1kg. ziemniaków / 750 gag. surowych i 25 dag.gotowanych /
pół kostki twarogu
szczypiorek /lub natka pietruszki jak to woli/
Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe utłuc /ostudzić/, surowe zetrzeć na tarce o grubych oczkach/odcisnąć lekko sok/.Połączyć je razem.
Twarożek wymieszać z zieleniną doprawic do smaku.
Z masy formować placuszki nałożyć troszkę twarożku i skleic kulkę......lub jak ktos wolni bardziej uformować jak koteciki bardziej płaske..........
Smażyc na oleju.......
Podawać na gorąco polane śmietaną............
Dodatkowo podaję jeszcze surówkę z kwaszonej kapusty........
,,,,,,,,Mój synek zajada sie tym,,,,,,,,,

,,,,,,,,ANETTA 1971.........masz rację jajeczka faszerowane super są.........ale spróbuj jeszcze zawinąć je w plaster szynki / z szynki rożek zrobić tak by widoczna część jajka była/.......pychotka mówię ci........ Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pon 7:55, 09 Paź 2006    Temat postu:

Poniewaz kocham salatki wszelkiego rodzaju<podam Wam przepisik na trzy ....kazdy przepisik łykam niczym miodek,sama nawet tworze rozne kombinacje....jedna poznalam w austri druga w lokalu GRÓD w Podegrodziu k.N.Sącza...trzecia moja....zaczynam od gości,czyli austriii


SALAT.....ktora jedza z chlebem na obiad jak sie nie chce gotowac....pół kg mortadeli<(ja zastepuje szynka)duzego pora,sałaty,tutaj mozna spokojnie uzyc i pikinskiej i normalnej ....mozna równiez pomieszac...jedna cebulę,kukurydza z puszki,duzo zielonej pietruszki ...mozna dołożyc kalafiora z puszki..ale tak to pomidory 2 duze,ogórek duży świezy ,,,,jeśli jest papryczka świeza ...no wspaniale.....wymieszać to z gracją i namiętnością.....odrobinkę posolić i odstawić do skumulowania się...w sklepie są sosy w torebeczkach.wiec taki sosik rozpuścić z wodą i jeśli już ktoś baaaardzo chce to dołożyć odrobinkę majonezu...ale osobiście nie polecam((doopcia rosnie i brzuszek zaboli ))kiedy juz wszystko połączone <wymieszane skumulowane i odstane<<Mozna robić papu....gute apetit acha jeśli ktoś nie kupił sosiku to trzeba zrobić siamemu...woda ,ocet ,piepsz.ziołka nadajace sie do sałatki....nie bać sie sól..reszta pozostawiam wyobraźni....
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Wto 9:20, 10 Paź 2006    Temat postu:

Sałatka z Pekinskiej...napotkana w restauracji Grod...

glowke pekinki,pora.papryczki .ogorek kiszony.mozna kupic sałatke taką z mieszanych warzyw ,i ją skroić do kapustki pekińskiej(świetna kombinacja)papryka <moze być i surowa i konserwowa<>wszystko z gracją poszatkować,.dokładnie połączyć składniki......dokroić <<,jeśli jest zielona pietruszka <>dodać majonez i jeśli zajdzie konieczność dosolić według smaku ..........(uwaga! ja osobiście łącze majonez z jogurtem naturalnym<<Mozna ze śmietaną<<ale dokładnie roztrzepać......<>

życze smacznego!!! ......... Smile ...SiMi....
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum 30 i 40 latek Strona Główna -> Forum dyskusyjne
Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin