30 i 40 latek
Witamy :)
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum 30 i 40 latek Strona Główna
->
Forum dyskusyjne
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
NOWOŚCI
----------------
NOWOŚCI
Zloty
----------------
Zloty pokoju
Ogólnie
----------------
Regulamin
30 i 40 latek
Moja fotka
Czat
Operatorzy pokoju
Skargi i zazalenia
Uwagi uzytkownikow
Ludzie naszego pokoju
Wymiana myśli
----------------
Forum dyskusyjne
Pomoc
Offtopic
Pozostałe
----------------
Humor
Hobby
Zyczenia i pozdrowienia
ChatBox
----------------
ChatBox
LICZNIK
----------------
Licznik odwiedzin
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
iquana10
Wysłany: Sob 17:31, 02 Lut 2008
Temat postu:
Coś Na Slodko
Polewa:zageszczone slodzone mleko gotowac w puszce zanurzone w goracej wodze ok 2 godz.
Na kruche ciasto:2,5 szkl mąki,1 lyzeczka proszku do pieczenia,0,5 kostki margaryny,4 żółtka,0,5 szkl.cukru pudru (mozna dodac ciut smietany )
-Zagniesc ciasto -upiec dwa cienkie placki
Masa:2 smietany kremowki 36%,4 śmietanfix'y,0,5 szkl.cukr pudru//ubić skladniki
Pomiedzy dwa upieczone kruche dajemy calosc ubitej smietany .Na wierzch wylewamy karmel z mleka,posypujemy platkami migdalow np.
Chlodzimy ....
p.s moj ulubiony:)))
elunia
Wysłany: Pią 21:59, 26 Paź 2007
Temat postu:
bardzo dobre so kotlety po parysku pycha kkupuje sie filety drobiowe smazy sie na patelni i dotego daje sie peczarki ale na duzym ogniu pieczarke kroi sie na pol podsmazyc to a potem na talerz daje sie ta pieczarke trzy plasterki szynki i pomidor polewa sie to keczupem potem do piekarnika podpiec jak sie troche zrumieni posypac serem i dalej piec jak ser roztopi wyciagnoc z piekarnika podawac z salatka i z frytkami pycha
iquana10
Wysłany: Pią 8:01, 26 Paź 2007
Temat postu:
wspomnienie przyjedź do mnie -poczestuje cie:)
wspomnienie_38
Wysłany: Czw 22:24, 25 Paź 2007
Temat postu:
jestem glodna przez was ......
buuuu .........
dawac mi do doma te smakolyki hahaha
ela
Wysłany: Czw 21:17, 25 Paź 2007
Temat postu:
napewno byl smaczny i to zryzem mniam mniam
iquana10
Wysłany: Czw 11:47, 25 Paź 2007
Temat postu:
zapomnialam dodac ze swietnie smakuje tez z ryzem
dzis wlasnie tak sobie wymyslilam na obiad
ela
Wysłany: Czw 9:10, 25 Paź 2007
Temat postu:
no pewnie zawsze to cos innego a ja twoje sproboje pozdrawiam
iquana10
Wysłany: Czw 8:51, 25 Paź 2007
Temat postu:
no hej ela ......sprobuje tez po Twojemu -czemu nie,lubie eksperymenty
ela
Wysłany: Śro 19:56, 24 Paź 2007
Temat postu:
pozdrawiam cie iguana gyros mozna itak zrobic to jest twoje najprostrze bo ja znam inaczej maka woda drozdze i sol ciasto urosnie rozwalkowac wykrawac kolka i do pieca az sie upiecze karkowke upiec pokroic w kawalki salata z kapusty pekinskien pomidor ogorek cebula i kukurydza to wszystko pokroic i wymieszac sos czosnkowy dac majonez duzo czosnku smietany sol pieprz i wymieszac upieczone krozki dac na talerz nato mieso salate i sos i to wszystko zwinac pycha
iquana10
Wysłany: Śro 19:30, 24 Paź 2007
Temat postu:
ten gosc to ja
sie zapomnialam zalogowac
Gość
Wysłany: Śro 19:26, 24 Paź 2007
Temat postu:
gyros prosciej
tak wiec robie gyros'a (tylko ze czesciej robie taka podrobke z filetow z kurczaka bo szybciej)kroje na male kawaleczki dodaje przyptawy(vegeta ,przyprawa do gyrosa )szybko podsmazam miesko,zalewam woda potem zageszczam (mozna smietanka mozna mąką).Smaze nalesniki na kazdą porcje są potrzebne dwa:).
Teraz czas na salate (najlepiej ja zrobic wczesniej ciut no i nie podam proporcji bo ja zawsze wszysko ''na oko''robie)-Pekinska,pomidory,ogorek zielony,cebulka,marchewka(ją tre na tarce)i co komu jeszcze do glowy przyjdzie,oczywiscie sol,pieprz i majonez.
Dodatkiem do wszystkiego jest sos czosnkowy,mozna kupic gotowy lub zrobic wlasnorecznie w sklepach mozna kupic TZATZIKI (pikantny sos czosnkowy-w proszku)
Skoro mam juz wszystko na talerz ukladam nalesnik smaruje sosem czosnkowym na to gyros(czyli ten gulasz ihih)potem salatke,przykrywam drugim nalesnikiem ,ktorego smaruje sosem czosnkowym i na wierzch salatka.
Jak dla mnie pyszota (byle sos czosnkowy byl ostry)
wieloryb__
Wysłany: Pon 14:58, 05 Mar 2007
Temat postu: zapiekanka numer dwa:)
dla 5 osob -2kg ziemniakow,litr smietany,glowka czasnku ,litr mleka,przyprawy -vegeta,pieprz ziolowy,papryka i ser zolty do posypania a w sumie to mozna dac co sie lubi
potem opisze swoje modyfikacje
-ziemniaki pokroic w plasterki i przelozyc do misy,posypac vegeta i pozostalymi przyprawami wedlug uznania dodac czesc czosnku powiedzmy polowe i wymieszac ja niemialem naturalnego czosnku wiec poszly kosteczki knora:).Wlac mleko do garnka ,dodac wegete i przyprawy oraz pozostalo czesc czosnku(dwie kosteczki:),przelozyc do mleka ziemniaki z misy i zagotowac. W chwili ,gdy mleko zacznie sie gotowac dolac do niego smietane i pozostawic na ogniu ze trzy minutki i tu dokonalem pewnej modyfikacji:)smietane ubilem z przyprawami -majerankiem,czosnkiem,pieprzem,papryka i bazylia dodajcie wedlug uznania ale ja dalem dosc sporo przypraw no i dodalem do smietany maki pszennej a nastepnie zmiksowalem to trzepaczka
i zalalem tym sosem ziemniaki przelozone wczesniej do naczynia zaroodpornego ziemniaczki w naczyniu plywaja sobie w mleku:)ale zanim to zrobilem posmarowalem naczynie koncetratem pomidorowym.Wsadzic do piekarnika i piec w temp.150 do 180 stopni przez okolo 1 godzine ,po upieczweniu dodac ser:)Moim dzieciakom bardzo smakowalo wiec i wam zycze smacznego:)
POGODNA34
Wysłany: Pon 16:30, 13 Lis 2006
Temat postu:
Spaghetti Mrożonese
*Sosso* 3 dorodnos pomidoros 2 ząbkosos czosnkos 3,5 łyżkos mąkosso 2 cienkos plasterkos cukinios 1/2 czerwonos paprikos 1/2 zielonos paprikos 1 muchos grandos pieczarkos 1 brzoskwinios świeżos 1/2 szklankoss aquas (wody) 25 dagos marchewkos z groszkos ( w słoikos lub puszkos) 10 centrimetrossos jakakolwiekos kiełbasso 2,5 łyżkos olivos de oliwos (możnos olejos, ale źle)
*Spaghetti* makaron spagetti wedle uznanios 1. Umyć wszystko łącznie z kiełbassos 2. Pomodoros spażos und obraczos from skórkos przy helpos mieczos (w sensie nożem), następnios pokroios pomodores w kostkass. 3. Resztę ingrendiencjos pokrojos na drobnos, pomijając mąkos 4. Wrzucaczos wszystkos tu garnkos i gotowankos und duszos pod podkrywkos na małos ognios ok 20 minutos z aquas i olivos 5. Po jakoś 10 minutos duszos skłądnikos na sosos, bierzemos drugos garnkos na macarone. I gotowamcios tos z wodos i saltes (sól). 6. Odlać makarones, zdjąć sosse z ognios i wszamać ze smakiem. Grande muczos byczos podziękowanos za cukinios babcios Wiosios i całos resztos ferajnas. Smacznegos.
Kinga40l
Wysłany: Śro 10:40, 11 Paź 2006
Temat postu:
nie lubie za bardzo gotowac uwazam to za niewdzieczna prace ( zwykly obowiazek )... chociaz opinia znajomych i rodziny mowi ze moje posilki nie tylko sa smaczne ale i wygladaja bardzo apetycznie ( jestem estetka ) . bardzo lubie slodkosci ale nigdy nie pieke zadnych ciast ... do tego mam dwie lewe rece ..... Gosc napewno skorzystam z przepisu , uwielbiam roznego rodzaju salatki
Gość
Wysłany: Wto 9:20, 10 Paź 2006
Temat postu:
Sałatka z Pekinskiej...napotkana w restauracji Grod...
glowke pekinki,pora.papryczki .ogorek kiszony.mozna kupic sałatke taką z mieszanych warzyw ,i ją skroić do kapustki pekińskiej(świetna kombinacja)papryka <moze być i surowa i konserwowa<>wszystko z gracją poszatkować,.dokładnie połączyć składniki......dokroić <<,jeśli jest zielona pietruszka <>dodać majonez i jeśli zajdzie konieczność dosolić według smaku ..........(uwaga! ja osobiście łącze majonez z jogurtem naturalnym<<Mozna ze śmietaną<<ale dokładnie roztrzepać......<>
życze smacznego!!! .........
...SiMi....
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin